Навигација
ViberX logo

Округли сто и представљене „Појмовника српских лингвистичких термина”

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Филолошки факултет Универзитета у Бањој Луци 15. априла 2024. године организује Округли сто „Јавни дискурс у Републици Србији” и представљање „Појмовника српских лингвистичких термина”.

Догађај ће бити одржан у учионици број 5 Филолошког факултета од 11 часова.

Пројекат Института за српски језик САНУ „Јавни дискурс у Републици Србији”, који се реализује у оквиру програма ИДЕЈЕ Фонда за науку Републике Србије, бави се истраживањем медијског и политичког дискурса, као и дискурса друштвених мрежа, а његов циљ јесте да се освијетле везе између језика и друштва описом јавног дискурса
у Републици Србији из лингвистичког угла.

„Појмовник српских лингвистичких термина”, који је настао у оквиру Одсека за стандардни језик Института за српски језик САНУ, као синтеза удружених напора сарадника свих одсјека Института, представља јединствен подухват код нас јер први пут на једном мјесту доноси лексикографски обрађен основни лингвистички терминосистем на српском језику.

На овом округлом столу и промоцији учествоваће сарадници Института за српски језик САНУ и чланови пројекта „Јавни дискурс у Републици Србији”: др Весна Ђорђевић (руководилац пројекта), др Марина Николић, др Светлана Слијепчевић Бјеливук, др Слободан Новокмет и мср Миљана Чопа.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14237/large_filoloski-fakultet-glavni-ulaz__1_.jpg