Навигација
ViberX logo

Састанком у Зеници почео пројекат SMEQA

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Почетни састанак пројекта „Јачање капацитета и механизама за унапређење система осигурања квалитета у високом образовању у Босни и Херцеговиниˮ (Strengthening Capacities and Mechanisms for Enhancement of Quality Assurance System in Higher Education in Bosnia and Herzegovina – SMEQA ) одржан је 27. и 28. фебруара 2024. године у Зеници.

На дводневном догађају у Зеници Универзитет у Бањој Луци представљали су проф. др Горан Јањић и проф. др Драган Глигорић.

Активности овог Еразмус+ пројекта, који траје три године, фокусиране су на институционално и национално јачање механизама акредитације, хармонизацију процеса у БиХ те систематску имплементацију Стандарда и смјерница за осигурање квалитета у Европском простору високог образовања (ESG).

Иначе, Координатор пројекта је Универзитет у Зеници, а, осим Универзитета у Бањој Луци, на пројекту учествује још 19 институција из земље и иностранства. Тако су на састанку  представљене активности које ће се реализовати по радним пакетима пројекта,  а Универзитет у Бањој Луци је вођа радног пакета који се односи на мониторинг пројекта и осигурање квалитета.

Формиран је управни одбор конзорцијума, а за представника Универзитета у Бањој Луци изабрана је проф. др Милица Балабан,  проректор за наставу, студентска питања и квалитет, док ће у одбору за квалитет Универзитет у Бањој Луци представљати проф. др Горан Јањић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14075/projekat_SMEQA_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14075/projekat_SMEQA_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14075/projekat_SMEQA_3.jpg