Навигација
ViberX logo

Информација са 104. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), на 104. сједници 28. марта 2024. године, размотрио је и усвојио приједлог висине школарине за прву годину свих циклуса студија у академској 2024/2025. години за самофинансирајуће, стране и ванредне студенте. 

Такође, Сенат је усвојио приједлог висине школарине у сљедећој академској години за редовне студенте првог и другог циклуса студија на Универзитету у Бањој Луци за оне студенте који обнављају годину студија у којој су били финансирани из буџета Републике Српске. Сенат је размотрио и приједлог висине уписнине за упис студената на студијске програме свих циклуса студија у наредној академској години.

Подршку је добио и Приједлог одлуке Научно-наставног вијећа Филолошког факултета о усвајању Елабората о оправданости оснивања Центра за синолошка истраживања, а који ће дјеловати као подорганизациона јединца Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци. 

У раду ове сједнице, одржане у Ректорату Универзитета, донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања. Такође, донесене су и одлуке о изборима у звање на Медицинском и Факултету безбједносних наука.

Донесене су и одлуке о именовању комисија за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата Природно-математичког и Електротехничког факултета. С друге стране, донесене су и одлуке о усвајању извјештаја комисија о оцјенама подобностима тема, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском и Филолошком факултету. Сенат је донио и одлуке о давањима сагласности на извјештаје комисија о урађеним дисертацијама именовању комисије за оцјену и јавну одбрану кандидата Пољопривредног, Филозофског и Природно-математичког факултета.

Једногласна подршка Сената дата је и за закључивање Меморандума о разумијевању између Универзитета у Бањој Луци и Бјелоруског државног технолошког универзитета из Бјелорусије. Сенат је сагласан и да Универзитет потпише споразуме о сарадњи са још двије високошколске установе из Бјелорусије и то Државним техничким универзитетом Сухова у Гомељу и Државним универзитетом имена Јанка Купале у Гордном. Такође, Сенат је сагласан да се потпише уговор са Мађарским комитетом за акредитацију о провођењу поступка акредитације Медицинског факултета УНИБЛ према WFME критеријумима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14193/7A2223.jpg