Навигација
ViberX logo

Завршна конференција пројекта WBC-RRI.NET

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Завршна конференција у оквиру пројекта WBC-RRI.NET под називом „Одрживост одговорних истраживања и иновација на Западном Балкану”, одржана 8. и 9. фебруара 2024. године у Скопљу, окупила је учеснике из региона Западног Балкана и земаља Европске уније.

Конференцији су присуствовале доц. др Анђела Пепић, која руководи Центром за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци,  мр Драгана Радуловић, виша стручна сарадница за научно-истраживачки рад и развој Универзитета, Милица Марић, пројектна асистенткиња и студенти Марија Стојаковић и Александар Тошић.

Циљ догађаја био је представљање резултата пројекта, истицање кључних постигнућа током периода трајања пројекта, те наставак сарадње кроз успостављену Регионалну асоцијацију за одговорно истраживање, иновације и предузетништво.

Представљени су кључни резултати који су постигнути кроз реализацију пројектних активности на Универзитету у Бањој Луци, а то су: успостављање Заједнице за академски интегритет Универзитета као неформалне групе запослених окупљених око идеје промоције академског интегритета и етике, унапређење СТЕМ образовања, унапређење дигиталног репозиторијума научних публикација Универзитета у Бањој Луци, те директан утицај на измјене услова за пријаву за научно-истраживачке пројекте и подршку малим и средњим предузећима.

Такмичење за студенте

Током догађаја организовано је такмичење за студенте под називом „Одговорна истраживања и иновације у пракси – студија случаја” у којем су учествовали и студенти са Универзитета у Бањој Луци. Они су имали прилику да кроз рад у тимовима са студентима из региона осмисле и презентују своја идејна рјешења уз употребу принципа одговорних истраживања и иновација.

Догађај је организован као дио реализације Хоризонт 2020. пројекта „Укључивање одговорних истраживања и иновација у земљама Западног Балкана: побољшање самоодрживих екосистема истраживања и иновација (WBC-RRI.NET)ˮ, у којем је Универзитет у Бањој Луци један од партнера у конзорцијуму.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14017/zavrsna_komferencija_Skoplje01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14017/zavrsna_komferencija_Skoplje02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14017/zavrsna_komferencija_Skoplje03.jpg