Навигација
ViberX logo

Проректорка Пантелић Бабић на форуму „Лидерство ЕУ за мир на Балкануˮ

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Кристина Пантелић Бабић учествовала је на форуму „Лидерство ЕУ за мир на Балкануˮ, чији је циљ била анализа сарадње универзитета и дипломатије у промоцији дијалога и мира на подручју Западног Балкана.

Ријеч је о дводневном форуму одржаном 19. и 20. фебруара 2024. године у Риму чији је организатор Европска асоцијација за међународне студије (AESI), у сарадњи са Владом Италије, Представништвом Европске комисије и Канцеларије европског парламента у Италији. Форум је иначе окупио представнике високошколских установа из Босне и Херцеговине, Србије, Албаније, Сјеверне Македоније, Албаније, Хрватске и Црне Горе, као и представнике Европске комисије и Европског парламента који су имали прилику да говоре о улогама и значају академске заједнице за мировне процесе и сарадњу на Балкану.

На отварању  овог догађаја одржаног  у хибридном моделу између осталог говорили  су директор Европског парламента у Италији др Карло Кораца, директор представништва Европске комисије у Италији др Антонио Паренти и предсједник Европске асоцијације за међународне студије проф. др Масимо Мариа Канева.

Извор фотографија: Европска асоцијација за међународне студије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14055/FORUM_CHALLENGES_FOR_PEACE_EUROPEAN_UNION_LEADERSHIP_IN_THE_BALKANS__2_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14055/FORUM_CHALLENGES_FOR_PEACE_EUROPEAN_UNION_LEADERSHIP_IN_THE_BALKANS__3_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14055/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14055/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14055/5.jpg