Навигација
ViberX logo

Проф. др Дражана Тошић предавач по позиву у Јапану

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Дражана Тошић са Рударског факултета Универзитета у Бањој Луци са сједиштем у Приједору била је предавач по позиву на Међународној радионици и конференцији о одрживом развоју ресурса ка неутралности угљеника, одржаној на Кјушу универзитету, у јапанском граду Фукуока, од 27. новембра до 1. децембра 2023. године.

Проф. Тошић је излагала на тему развоја нумеричког моделирања одрживе рударске праксе на лежишту боксита у Босни и Херцеговини.

Међународна радионица и конференција у организацији Кооперативне међународне мреже за науку о Земљи и технологију (CINEST) и Акита Универзитета у Јапану окупила је стручњаке из Казахстана, Узбекистана, Таџикистана, Монголије, Киргистана, Јужне Африке, Боцване и Јапана.

Учесници су  имали прилику посјетити и каменолом кречњака Хигашитани и Кјушу цементару Мицубиши корпорације, рудник угља Омута Мике и вулкан Унзен на најјужнијем јапанском великом острву Кјушу.

Боравак и учешће проф. Дражане Тошић у Јапану омогућено је захваљујући Међународном центру за истраживање и образовање о минералним и енергетским ресурсима (ICREMER) при Акита универзитету у Јапану и руководиоцу овог центра проф. др Асуши Шибајами.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13840/prof-dr-drazana-tosic-predavac-po-pozivu-u-japanu-03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13840/prof-dr-drazana-tosic-predavac-po-pozivu-u-japanu-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13840/prof-dr-drazana-tosic-predavac-po-pozivu-u-japanu-01.JPG