Навигација
ViberX logo

Информација са 101. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) на 101. сједници 28. децембра 2023. године размотрио је План уписа у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2024/2025. години на Универзитету у Бањој Луци.

На сједници одржаној у Ректорату Универзитета размотрен је и подржан Приједлог финансијског плана Универзитета за 2024. годину, те је именована и Комисија за разматрање конкурсног материјала за избор члана Управног одбора УНИБЛ.

Размотрен је и једногласно усвојен План избора у звања на УНИБЛ за период од 1. октобра 2024. до 30. септембра 2025. године. Сенат је разматрао и Извјештај о реализацији Плана о издавачкој дјелатности за текућу годину, а усвојио је и План издавачке дјелатности Универзитета за 2024. годину.

На приједлог Научно-наставног вијећа Факултета политичких наука, донесене су одлуке о оснивању Центра за јавну управу и јавне политике и Центра за политичку културу и политичку комуникацију.

Разматран је и усвојен Извјештај Централне изборне комисије Универзитета у Бањој Луци о избору чланова студената у научно-наставна / Умјетничко-научно-наставно вијеће факултета / Академије умјетности и Студентски парламент.

Размотрен је и једногласно подржан Приједлог одлуке Научно-наставног вијећа Медицинског факултета о усвајању Елабората о оправданости извођења новог студијског програма мастер Медицинско лабораторијска дијагностика на другом циклусу студија на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Такође, донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, те су донесене и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Медицинском факултету, Економском факултету и Електротехничком факултету.

Сенат је донио и Одлуку о давању сагласности на Извјештај комисије о оцјени подобности, теме и кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Медицинском факултету, а донесена је и Одлука о именовању комисије за оцјену урађене докторске дисертације кандидата на Филозофском факултету. Током ове 101. сједнице донесена је одлука о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама кандидата на Економском и Природно-математичком факултету.

Највише академско тијело сагласно је да се потпише Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Удружења омладине са инвалидитетом ,,ИнфоПартˮ Бања Лука. Сенат је сагласан и да УНИБЛ потпише Уговор о сарадњи у сфери образовања и науке са Националним истраживачким нижегородиским државним универзитетом ,,Н. И. Лобачевски'ˮ. Са овим руским универзитетом планирана је и сарадња на пољу размјене студента и то на основу уговора који ће бити потписан у наредном периоду.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13922/4W7A3271.JPG