Навигација
ViberX logo

Сарадња са Техничким универзитетом у Габрову

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и ректор Техничког универзитета у Габрову проф. др Илија Жељезаров потписали су 7. новембра 2023. године споразум о сарадњи између два универзитета.

Споразум је потписан у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, у присуству проректорке за наставу и студентска питања проф. др Милице Балабан и проректорке за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Кристине Пантелић Бабић, те проректора Техничког универзитета проф. др  Анатолија Александрова.

Сарадња између потписница споразума одвијаће се кроз заједничке активности и програме, у областима као што су  размјена и мобилност истраживача, наставног и административног особља, те  размјена и мобилност студената свих циклуса студија. Заједнички ће се радити на развоју и унапређењу наставног процеса, са фокусом на нове студијске програме и курикулуме. План је и да се ради на заједничким образовним, истраживачким, стручним и умјетничким пројектима.

Два универзитета ће у наредних пет година, колико траје споразум, радити на иновацијама и трансферу знања и технологија, али и на низу других активности.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13766/g1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13766/g2.jpg