Навигација
ViberX logo

Библиотекарима представљен Дигитални репозиторијум

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

За библиотекаре чланица Универзитета у Бањој Луци, 15. новембра 2023. године, у Универзитетском рачунарском центру одржана је презентација Дигиталног репозиторијума (ПУБ).

Ријеч је о догађају чији је организатор Радна група за отворену науку у склопу активности WBC-RRI.NET пројекта.

Доцент на Електротехничком факултету Универзитета у Бањој Луци др Михајло Савић представио је нови изглед Дигиталног репозиторијума, његове техничке карактеристике, архитектуру система, као и управљање њиме. Осим тога, библиотекари су се активно укључили у разговоре о неопходности успостављања јединственог институционалног библиотечког софтвера, као и о активностима на каталогизацији публикација Универзитета. Договорено је да наредна активност буде организовање заједничког састанка са проректором за научно-истраживачки рад и развој Универзитета проф. др Александром Остојићем.

Репозиторијум научних радова Универзитета у Бањој Луци представља регистар који у дигиталном облику окупља, похрањује и омогућава слободан приступ научно-истраживачком и креативном учинку проистеклом радом њених чланица, односно академског особља, истраживача и студената Универзитета у Бањој Луци.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13785/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB.1..jpg
  • /uploads/attachment/vest/13785/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB.2..jpg
  • /uploads/attachment/vest/13785/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB.3..jpg