Навигација
ViberX logo

УНИБЛ на највећој међународној образовној конференцији

Опште

Европско удружење за међународно образовање (EAIE) организовало је 33. годишњу конференцију која је у Ротердаму, од 26. до 29. септембра 2023. године, окупила више од 6500 учесника из цијелог свијета, а међу присутним били су и представници Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

Иначе, важно је нагласити да су први пут представници универзитета из Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, уз подршку Европске комисије, учествовали на овој конференцији.

Као највећа конференција у Европи, која окупља професионалце из поља интернационализације из цијелог свијета, ово је била изузетна прилика за умрежавање, развијање постојећих и успостављање нових партнерских односа, као и за професионално усавршавање. Тако су током конференције одржане бројне радионице и тренинзи, отворене дискусије и одржана предавања. Свакако, била је ово и прилика да се одрже састанци представника високошколских институција, као и сусрети са даваоцима бројних услуга у области високог образовања.

EAIE основан је 1989. године као европски центар за стручњаке ради умрежавања на пољу интернационализације високог образовања. Удружење је екосистем у којем свјеже идеје и најбоља пракса могу да се развијају и обликују поље интернационализације високог образовања.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__1_.png
  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__3_.jpg