Навигација
ViberX logo

Учешће представника УНИБЛ у Округлом столу Свјетске банке

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој ЛУЦИ (УНИБЛ) проф. др Далибор Кесић и доц. др Наташа Вученовић Гњато учествовали су 16. октобра 2023. године, у Сарајеву, у Округлом столу Свјетске банке.

У оквиру овог догађаја, глобална директорица Свјетске банке за родну равноправност Хана Брикси презентовала је Стратегију за равноправност полова за период од 2024. до 2030. године, истичући као приоритетне активности борбу против сексуалног и родно заснованог насиља, постизање већег степена економске еманципације жена, те укључивање већег броја жена на руководеће позиције.

Након презентовања Стратегије, представнице и представници академске заједнице подијелили су позитивне праксе са сопствених универзитета и указали на изазове који прате имплементацију принципа једнакости у јавној и приватној сфери. Овим сусретом отворена је могућност сарадње између Свјетске банке и Универзитета у Бањој Луци, кроз пројекте и активности усмјерене на побољшање положаја жена и мушкараца у Босни и Херцеговини.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13717/Image-1__4_.jpg