Навигација
ViberX logo

Предавање љекара кинеске медицине Филипа Мање

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Љекар кинеске медицине Филип Мања, 21. октобра 2023. године на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци, у сали 201, у 12 часова, одржаће предавање на тему „Како су двије хемисфере мозга различито формирале источну и западну медицинуˮ.

На једночасовном предавању у организацији Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци присутни ће имати прилику да послушају предавање које се ослања на нова знања и истраживања из области неуро-науке, на који начин специфичности кинеске (источне) и модерне (западне) медицине рефлектују разлике у погледима на свијет која нам пружају лијева и десна хемисфера мозга.

Филип Мања је љекар кинеске медицине, дипломирао је синологију на Филолошком факултету Универзитета у Београду и још као студент се заинтересовао за традиционалну кинеску медицину. Након тога је у Кини дипломирао на основним студијама кинеске медицине. Обучавао се на пољу акупунктуре, фитотерапије, туина масаже код великих учитеља попут мајстора Дуан Џилиангa и Ендруa Нугентa Хедa, те у кинеским болницама, пратећи рад десетине љекара кинеске медицине.

Улаз је бесплатан.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13710/Konfucijev_institut_Filip_Manja_predavanje_poster_ya_21102023_FPN.jpg