Навигација
ViberX logo

Почасни докторат УНИБЛ Арону Гујону

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), на 99. сједници 26. октобра 2023. године, донио је одлуку да се директору Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арноу Гујону додијели почасни докторат Универзитета.

Почасни докторат Универзитета у Бањој Луци Гујону је додијељен за изузетан допринос у ширењу истине.

Током исте сједнице одржане у Ректорату, донесене су и одлуке о додјели повеља и плакета Универзитета.

Тако су повељом Универзитета награђени: ванредни професор Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и директор ЈУ „Бански двор – Културни центарˮ мр Младен Матовић, амбасадор Босне и Херцеговине у Израелу Душко Ковачевић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и ЈПШ „Шуме Републике Српскеˮ а. д. Соколац. Плакетом Универзитета награђени су: редовни професор Природно-математичког факултета др Драшко Маринковић, пензионисани професор Универзитета у Бањој Луци др Страин Посављак, редовни професор и декан Правног факултета др Жељко Мирјанић, те редовни професор и декан Филозофског факултета др Срђан Душанић.

На овој сједници донесена је и одлука о додјели почасног звања професор емеритус проф. др Рајку Гњату, а донесене су и одлуке о додјели златне значке са ликом Николе Тесле за најбоље дипломиране студенте првог циклуса студија у академској 2022/2023. години.

Почасни докторат, повеље, плакете, плакета професору емеритусу и златне значке најбољим студентима биће уручене на свечаној академији поводом 48 година успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци, заказаној за 7. новембар 2023. године у 12 часова у Културном центру ,,Бански дворˮ у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13738/aktuelno.jpg