Навигација
ViberX logo

ПМФ добио модерно опремљену рачунарску учионицу

ОпштеПриче за примјер

Реконструисана рачунарска учионица на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци обезбиједиће боље услове рада и студирања, за шта је компанија ,,М:тел’’ донирала 60.000 КМ, речено је 2. октобра 2023. године на свечаности која је уприличена тим поводом.

Декан Природно-математичког факултета проф. др Радослав Декић изразио је задовољство сарадњом компаније ,,М:телˮ и овог факултета, посебно зато што се отварање ове модерне учионице десило на самом почетку академске године.

,,Надам се да је ово почетак и да ћемо у будућности уз помоћ привредника отварати још оваквих учионица које одговарају стандардима модерних академских заједница”, изјавио је Декић.

Извршни директор за технику компаније ,,М:тел’’ Милан Алексијевић рекао је да је ова фирма као лидер у ИТ технологији усмјерена на подршку академским институцијама.

,,Један од наших циљева је да помогнемо студентима када је ријеч о одвијању наставе и набавци нових научно-наставних средстава којима ће моћи да их приближе најновијим технологијама којима се сада бавеˮ, нагласио је Алексијевић.

Студент друге године математике и информатике на ПМФ-у Алекса Симић сматра да је веома значајно што је реконструисана ова просторија гдје се изводи највећи дио наставе информатике.

Новоопремљени простор ће омогућити студентима, наставницима и истраживачима да остваре свој пуни потенцијал, унаприједе квалитет наставе, подстакну иновације и олакшају истраживачки рад.

Као што је поручено са овог догађаја, отварање ове рачунарске учионице на ПМФ-у представља и добар примјер како сарадња између академске заједнице и привредног сектора може позитивно утицати на образовање и развој вјештина студената на пољу информатике, математике и других природних наука.

Извор фотографија: Српска инфо и М:тел

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13652/Aleksijevic_Dekic_Mtel_PMF.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/13652/pmf-mtel-01.jpg