Навигација
ViberX logo

Одржан састанак са продеканима за научноистраживачки/умјетнички рад Универзитета

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Састанак са продеканима за научноистраживачки/умјетнички рад Универзитета у Бањој Луци одржан је 6. октобра 2023. године у Ректорату Универзитета у Бањој Луци.

Доцент на Електротехничком факултету Универзитета у Бањој Луци др Михајло Савић представио је продеканима нови изглед дигиталног репозиторијума, логотип, техничке карактеристике, архитектуру система, као и управљање истим. Нови изглед репозиторијума произашао је из активности Радне групе за отворену науку у склопу рада WBC-RRI.NET пројекта.

Поред тога, представљена је инфографика пројеката, која садржи податке о томе како се подносе пријаве пројеката према различитим финансијерима и у којим приликама их потписује декан, односно директор Института за генетичке ресурсе, а у којима ректор Универзитета.

Потом је проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета проф. др Александар Остојић укратко информисао присутне о учешћу Универзитета на 28. Међународном сајму књига „Бања Лука 2023ˮ, на којем је укупно изложено 190 научних публикација.

„Од 17 чланица које су излагале на Сајму, три чланице су излагале публикације изложбеног карактера, док је 14 чланица имало изложбено-продајни карактер својих публикацијаˮ, навео је Остојић.

Такође, присутне је информисао је да ће Конференција награђених наставника и сарадника Универзитета бити одржана 10. новембра 2023.  године, у новом амфитеатру АГГФ-а, са почетком у 10 часова.

Остојић је упознао присутне са иницијативом да се нашим студентима омогући коришћење свих библиотека у саставу чланица Универзитета.

Разговарало се и о достављању Извјештаја о реализацији плана издавачке дјелатности за 2023. и Плану издавачке дјелатности за 2024. годину по чланицама, а било је ријечи и о активностима на изради Правилника о дигиталном репозиторијуму.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13668/IMG_9276.jpeg