Навигација
ViberX logo

Позив за пријаву на радионицу о вјештачкој интелигенцији у науци и образовању

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је позив за пријаву за учешће на радионици Између иновације и етике: Вјештачка интелигенција у науци и образовањуˮ, која ће бити одржана 28. јуна 2023. године на Универзитету у Бањој Луци.

Центар за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци, у оквиру Хоризонт 2020. пројекта WBC-RRI.NET, организује радионицу „Између иновације и етике: Вјештачка интелигенција у науци и образовањуˮ, са циљем пружања интерактивне платформе за научнике, едукаторе и наставнике да дискутују о етичким импликацијама примјене вјештачке интелигенције у областима науке и образовања. Фокус радионице је подстицање критичког размишљања, промоција етичких пракси и његовање културе одговорне употребе вјештачке интелигенције.

С обзиром на брзи напредак вјештачке интелигенције (енг. Artificial intelligence – AI), њена све већа интеграција у различите секторе, као што су наука и образовање, поставља изазовне етичке дилеме које морају бити адресиране. Ова радионица је осмишљена да премости јаз у разумијевању етичких импликација вјештачке интелигенције кроз подстицање дијалога и размјену најбоље праксе.

Радионица је намијењена истраживачима, едукаторима, студентима, наставницима, доносиоцима одлука у институцијама и другим заинтересованим странама за теме етичких аспеката вјештачке интелигенције у науци и образовању.

За учешће је неопходна регистрација путем линка, најкасније до 27. јуна 2023. године. Радионица ће бити одржана у Универзитетском граду, а тачна локација одржавања ће бити накнадно потврђена.

Агенду радионице можете да преузмете овдје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13439/wbc-rri-net-logo.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13439/wbc-rri-net.jpg