Навигација
ViberX logo

Ректор Гајанин разговарао са проф. Маулидеом

Опште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин састао се 10. априла 2023. године са професором органске хемије на Универзитету у Бечу др Нуном Маулидеом.

Током састанка у кабинету ректора било је ријечи о моделима сарадње, те о могућем ангажману проф. Маулидеа на трећем циклусу студија на Студијском програму хемија Природно-математичког факултета Универзитета. Ријеч је о студијском програму који би од нове академске године требало да упише прву генерацију студената на трећи циклус студија, односно докторске студије. Поред тога, на овом састанку, којем је присуствовала и проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Милица Балабан, разговарано је и о размјени наставног особља и студената, те о заједничком учешћу у научним пројектима. Посебно је наглашена потреба за заједничким активностима у области научне комуникације и раду на популаризацији фундаменталних, природних наука, те за формирањем ширег, регионалног конзорцијума у овој области.

Иначе, проф. Малуиде, од 6. до 12. априла 2023. године, држи гостујућа предавања на Студијском програму хемија на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Професор Маулиде руководилац је Института за органску хемију Универзитета у Бечу, руководилац истраживачке групе (Maulide Group) на пројекту „Истраживачка платформа за нову генерацију макроцикличних једињења с циљем бољег разумијевања специфичних протеинских интеракцијаˮ (Research Platform Next Generation Macrocycles to Address Challenging Protein Interfaces) и један од  главних истраживача у Истраживачком центру за молекуларну медицину (CeMM), Аустрија. Члан је Сената Универзитета у Бечу и добитник многих престижних награда и грантова, као што су три нивоа грантова Европског истраживачког савјета: ERC Consolidator, ERC Proof of Concept и ERC Starting. Професор Маулиде редовни је члан Аустријске академије наука.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13233/IMG_1911.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13233/IMG_1913.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13233/IMG_1672.JPG