Навигација
ViberX logo

Почели Дани студената УНИБЛ

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Свечаном церемонијом одржаном 2. априла 2023. године почела је традиционална манифестација Дани студената Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), која ће ове године окупити 10.000 студенaта.

Ректор Универзитета  у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин истакао је да ће током Дана студенaта бити одржан и Фестивал факултета, односно Дан отворених врата, на којимa ће будућим студентима бити представљени студијски програми факултета, те предности студирања.

Како је истакао ректор, Универзитет у Бањој Луци ће и у наредном периоду подржавати овакве манифестације у организацији Студентског парламента, а које сваке године окупљају све више студената.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир изјавио је да је манифестација Дани студената најбоља промоција Универзитета у Бањој Луци као једног од стубова високог образовања у Републици Српској.

„Ово је промоција младости у Бањој Луци, а посебно је интересантан садржај десетодневне манифестације који је научни, спортски, забавни и културниˮ, рекао је Будимир и најавио подршку Владе и ресорног министарства студентским активностима.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци Андреј Шева рекао је да je манифестација Дани студената један од најзначајнијих студентских пројекaта, те да ће манифестација ове године трајати десет дана.

Шева је навео да ће током десет дана, колико траје манифестација, бити организоване и Студентске спортске игре, вече стендап комедије, пројекције на отвореном, едукативни панели и радионице, као и квиз знања, eко-дан, те бројне тематске забавне вечери.

Свечаности одржаној у бањалучком Дому омладине присуствовала је и проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Милица Балабан, проректор за научно-истраживачки рад и развој проф. др Мирослав Малиновић, проректор за материјалне и људске ресурсе проф. др Далибор Кесић, градоначелник и предсједник Скупштине града Бања Лука Драшко Станивуковић и Љубо Нинковић, потпредсједник Уније студената Републике Српске Владан Гачић и други.

Иначе, Дани студената Универзитета у Бањој Луци представљају највећу студентску манифестацију у Републици Српској, чији је организатор Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Унијом студената Републике Српске, уз подршку Универзитета у Бањој Луци и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13211/1520.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02514.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02544.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1526.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02644-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02633-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1513.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1515.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1525.JPG