Навигација
ViberX logo

Одржана едукација о интелектуалном власништву

Опште

Едукација о интелектуалном власништву, одржана 6. априла 2023. године на Универзитету у Источном Сарајеву (УИС), окупила је 25 учесника.

Наиме, ријеч је о едукацији у организацији Центра за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци, у склопу пројекта „Едукација о заштити интелектуалног власништваˮ, подржаног од стране Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине. Тако су окупљенима представљени модули Патентирање и поступак патентирања у Босни и Херцеговини, Заштита интелектуалног власништва у ХОРИЗОНТ пројектима и Интелектуално власништво у Босни и Херцеговини.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић поздравио је учеснике и изразио  задовољство због одржавања едукације управо на тему интелектуалног власништва. У име Универзитета у Бањој Луци, учесницима догађаја се обратио координатор пројекта Предраг Говедарица, а који је истакао значај реализације оваквих пројеката како на Универзитету у Бањој Луци тако и на Универзитету у Источном Сарајеву.

Учешће у раду ове едукације узели су доц. др Сања Туцикешић са Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци, шеф одсјека за националне патенте у Институту за интелектуално власништво Босне и Херцеговине Ирма Исак Гудељ, те адвокат и патентни заступник др Јован Шарац. Међу учесницима ове едукације били су представници Правобранилаштва Републике Српске, чланови и предсједница Управног одбора УИС проф. мр Сандра Ивановић, те проректорка за науку, истраживање и развој  проф. др Јелена Крунић, као и представници чланица и Ректората овог универзитета.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13229/edukacija_univerzitet_u_istocnom_sarajevu-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13229/edukacija_univerzitet_u_istocnom_sarajevu-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13229/edukacija_univerzitet_u_istocnom_sarajevu-3.jpg