Навигација
ViberX logo

Ректор Гајанин разговарао са амбасадором Француске

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин разговарао је 30. јануара 2020. године са амбасадором Француске у Босни и Херецеговини Гијом Русоном.

Током састанка у кабинету ректора, саговорници су исказали наду да ће сарадња Универзитета у Бањој Луци и француских универзитета у наредном периоду бити још интензивнија.

Како је навео ректор Гајанин, Универзитет у Бањој Луци има преко 200 уговора о сарадњи са универзитетима из свијета, а када је ријеч о сарадњи са Франуцском, посебно је истакао сарадњу са Универзитетом у Поатјеу и Универзитетом Франсоа Рабле у Туру.

Француски амбасадор је ректора Гајанина информаисао о пројектима који ће бити реализовани у наредном периоду. Била је ово прилка да саговорници размијене и мишљења о актуелном стању на пољу високог образовања, као и друим важним темама.

Састанку су испред Универзитета присуствовали и проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак и проректор за материјалне и људске ресурсе проф.др Далибор Кесић, док су у француској делегацији били савјетник за сарадњу и културу и директор Француског института Жан Кристоф Тјабо и  Милица Мијатовић испред Француског културног центра Бања Лука.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9712/rektor-gajajin-ambasador-francuske.jpg