Navigacija
Viber X logo

Rektor Gajanin razgovarao sa ambasadorom Francuske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin razgovarao je 30. januara 2020. godine sa ambasadorom Francuske u Bosni i Herecegovini Gijom Rusonom.

Tokom sastanka u kabinetu rektora, sagovornici su iskazali nadu da će saradnja Univerziteta u Banjoj Luci i francuskih univerziteta u narednom periodu biti još intenzivnija.

Kako je naveo rektor Gajanin, Univerzitet u Banjoj Luci ima preko 200 ugovora o saradnji sa univerzitetima iz svijeta, a kada je riječ o saradnji sa Franucskom, posebno je istakao saradnju sa Univerzitetom u Poatjeu i Univerzitetom Fransoa Rable u Turu.

Francuski ambasador je rektora Gajanina informaisao o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu. Bila je ovo prilka da sagovornici razmijene i mišljenja o aktuelnom stanju na polju visokog obrazovanja, kao i druim važnim temama.

Sastanku su ispred Univerziteta prisustvovali i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak i prorektor za materijalne i ljudske resurse prof.dr Dalibor Kesić, dok su u francuskoj delegaciji bili savjetnik za saradnju i kulturu i direktor Francuskog instituta Žan Kristof Tjabo i  Milica Mijatović ispred Francuskog kulturnog centra Banja Luka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9712/rektor-gajajin-ambasador-francuske.jpg