Навигација
ViberX logo

Проф. др Лука Кецман разрјешен дужности проректора

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци, на 42. вандредној сједници, одржаној 03.10.2019. године разријешо је проф. др Луку Кецмана с дружности проректора за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци.

За смјену Кецмана гласала су 23 члана, против су била два члана, а један члан Сената био је уздржан.

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин рекао је да је разрјешење Кецмана, који је и професор на Академији умјетности, била једина тачка дневног реда ванредне сједнице Сената Универзитета.

,,Чланови Сената су показали одговорност и академски ниво у одлучивању и дали ми пуно повјерење као предлагачу такве одлуке. Чланови Сената су огромном већином гласова одлучили да разријеше проректора Кецмана’’, рекао је ректор Гајанин

Према његовим ријечима, руководио се тиме да наставници и сарадници који имају било какву мрљу у каријери не могу бити у руководству Универзитета.

,,То је разлог због којег сам сазвао ову ванредну сједницу Сената и захваљаујем академској заједници и члановима Сената на огромној подршци’’ констатовао је ректор.

Он је истакао да је проф. др Лука Кецман прије овог случаја радио за добробит Универзитета у Бањој Луци и максимално се залагао за подизање његовог угледа.

,,Међутим, у посљедњих неколико мјесеци његове активности су нарушавале углед Универзитета у Бањој Луци, а поготово посљедње чињенице које су објавили медији и које су стигле на адресу Универзитета не дозвољавају више ангажман таквих сарадника који имају такву хипотеку у професионалној, односно академској каријери’’, нагласио је ректор Гајанин.

Он је подсјетио и на то да су медији извјештавали о бројним проблемима у Кецмановој академској каријери, односно лошем поступању према студентима и непромишљеним изјавама у јавности, те да су против проф. Кецмана вођени бројни дисциплински поступци и поднесена пријава за узимање мита.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9343/sjednica-senata-razrjesenje-prof-dr-luke-kecmana.jpg