Навигација
ViberX logo

Такмичењe за најбољу технолошку иновацију

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације циљ је Такмичења за најбољу технолошку иновацију које Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво организује 13. годину заредом, а иноватори могу да се пријаве до 30. априла путем интернет странице www.inovacija.org.

Учешће на такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбјеђује бесплатну стручну помоћ у виду едукација кроз тренинге и консалтинг који се организују у Иновационом центру Бања Лука и бесплатну медијску подршку.

Кроз такмичење је за претходних 12 година прошло укупно 290 тимова у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала и награђена укупно 94 тима у вриједности од 427.000,00 КМ.

Награди фонд овогодишњег Такмичења је 38.000 КМ. У оквиру овог фонда, као и ранијих година, предвиђене су награде у категоријама најбољи средњошколски и најбољи студентски тим (по 1.500 КМ) у циљу подстицања младих да се баве иноваторством.

Такмичење је резултат сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, на основу Меморандума о сарадњи два министарства и Споразума о специјалним паралелним везама Србије и Српске.

(Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво)
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8822/NTI_-_Plakat_196865292.jpg