Navigacija
Viber X logo

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije cilj je Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju koje Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo organizuje 13. godinu zaredom, a inovatori mogu da se prijave do 30. aprila putem internet stranice www.inovacija.org.

Učešće na takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbjeđuje besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacija kroz treninge i konsalting koji se organizuju u Inovacionom centru Banja Luka i besplatnu medijsku podršku.

Kroz takmičenje je za prethodnih 12 godina prošlo ukupno 290 timova u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala i nagrađena ukupno 94 tima u vrijednosti od 427.000,00 KM.

Nagradi fond ovogodišnjeg Takmičenja je 38.000 KM. U okviru ovog fonda, kao i ranijih godina, predviđene su nagrade u kategorijama najbolji srednjoškolski i najbolji studentski tim (po 1.500 KM) u cilju podsticanja mladih da se bave inovatorstvom.

Takmičenje je rezultat saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

(Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo)
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8822/NTI_-_Plakat_196865292.jpg