Навигација
ViberX logo

За научно-истраживачке пројекте 800.000 КМ

Наука и развојОпштеПозиви за пријаву пројеката

Министарство науке и технологије Републике Српске, расписало је Конкурс за суфинансирање научно-истраживачких пројеката у 2018. години, за шта је предвиђено 800.000 КМ.

Ријеч је о финансијској подршци пројектима из области основних, примијењених и развојних истраживања на слободну тему по избору пројектног тима.

Пријаве приједлога пројеката могу се подносити за једногодишња истраживања. Министарство науке и технологије издвајаће максимално до 30.000 КМ за суфинансирање одобреног приједлога пројекта. Дужност сваке од организација која буде конкурисала је да обезбиједи суфинансирање у износу од 20 одсто буџета научноистраживачког пројекта.

Обавеза научноистраживачких тимова је да имају координатора пројекта који мора имати објављене радове везане за листу свјетских научноистраживачких часописа.

У тексту Конкурса за суфинансирање научно-истраживачких пројеката у 2018. години наводи се да Министарство задржава право да измијени предвиђену висину средстава за ову намјену у складу са расположивим средствима Министарства науке и технологије у текућој години.

Конкурсну документацију слати поштом на адресу: Министарство науке и технологије, Трг Републике Српске бр. 1, 78000  Бања Лука, са обавезном назнаком "Пријава на конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години". Пријаве се могу доставити и директно на централни протокол Владе Републике Српске (Административни центар Владе Републике Српске, ламела А, приземље).

Министарство ће објавити прелиминарне резултате спроведеног избора на својој интернет страници.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2018. године, а текст конкурса налази се овдје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7980/vladars31052017.jpg