Navigacija
Viber X logo

Za naučno-istraživačke projekte 800.000 KM

Nauka i razvojOpštePozivi za prijavu projekata

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, raspisalo je Konkurs za sufinansiranje naučno-istraživačkih projekata u 2018. godini, za šta je predviđeno 800.000 KM.

Riječ je o finansijskoj podršci projektima iz oblasti osnovnih, primijenjenih i razvojnih istraživanja na slobodnu temu po izboru projektnog tima.

Prijave prijedloga projekata mogu se podnositi za jednogodišnja istraživanja. Ministarstvo nauke i tehnologije izdvajaće maksimalno do 30.000 KM za sufinansiranje odobrenog prijedloga projekta. Dužnost svake od organizacija koja bude konkurisala je da obezbijedi sufinansiranje u iznosu od 20 odsto budžeta naučnoistraživačkog projekta.

Obaveza naučnoistraživačkih timova je da imaju koordinatora projekta koji mora imati objavljene radove vezane za listu svjetskih naučnoistraživačkih časopisa.

U tekstu Konkursa za sufinansiranje naučno-istraživačkih projekata u 2018. godini navodi se da Ministarstvo zadržava pravo da izmijeni predviđenu visinu sredstava za ovu namjenu u skladu sa raspoloživim sredstvima Ministarstva nauke i tehnologije u tekućoj godini.

Konkursnu dokumentaciju slati poštom na adresu: Ministarstvo nauke i tehnologije, Trg Republike Srpske br. 1, 78000  Banja Luka, sa obaveznom naznakom "Prijava na konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u 2018. godini". Prijave se mogu dostaviti i direktno na centralni protokol Vlade Republike Srpske (Administrativni centar Vlade Republike Srpske, lamela A, prizemlje).

Ministarstvo će objaviti preliminarne rezultate sprovedenog izbora na svojoj internet stranici.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2018. godine, a tekst konkursa nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7980/vladars31052017.jpg