Навигација
Viber

Града Бања Лука расписао конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Конкурс за додјелу стипендија Града Бања Лука студентима првог циклуса на високошколским установама расписан је 20. октобра. Током 30 дана, почевши од дана објављивања конкурса, студенти могу конкурисати за три врсте стипендија, и то: према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и стипендију за успјех на студију. Ове године, што је новина, за стипендију по основу социјалног статуса могу конкурисати и дјеца из породица угрожених поплавом или клизиштем, а које су корисници права на једнократну новчану помоћ, или додатка на дјецу код ЈУ „Центар за социјални рад“ Бања Лука.Обрасци за подношење захтјева за стипендију, могу се преузети испред Пријемне канцеларије у Градској управи (претинац број 64), а налазе се и на интернет страници Града Бања Лука. Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, достављају се Одјељењу за друштвене дјелатности, Градске управе, путем Пријемне канцеларије.

За додатна појашњења, заинтересовани се могу обратити и путем телефонског броја: 051/244-444 локали 704 и 706, или директно у канцеларијама број 23 и 29.

Иначе, висина стипендије према социјалном статусу и стипендије за успјех на студију износи 130 КМ, а за дефицитарна занимања износи 250 КМ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3676/images-1.jpg