Navigacija
Viber X logo

Grada Banja Luka raspisao konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama raspisan je 20. oktobra. Tokom 30 dana, počevši od dana objavljivanja konkursa, studenti mogu konkurisati za tri vrste stipendija, i to: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i stipendiju za uspjeh na studiju. Ove godine, što je novina, za stipendiju po osnovu socijalnog statusa mogu konkurisati i djeca iz porodica ugroženih poplavom ili klizištem, a koje su korisnici prava na jednokratnu novčanu pomoć, ili dodatka na djecu kod JU „Centar za socijalni rad“ Banja Luka.



Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, mogu se preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na internet stranici Grada Banja Luka. Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, Gradske uprave, putem Prijemne kancelarije.

Za dodatna pojašnjenja, zainteresovani se mogu obratiti i putem telefonskog broja: 051/244-444 lokali 704 i 706, ili direktno u kancelarijama broj 23 i 29.

Inače, visina stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja iznosi 250 KM.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3676/images-1.jpg