Навигација
Viber

Пракса за студенте завршних година студија

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Протоколом о студентској пракси који су 11. марта 2020. године, потписали ректор  Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и градоначелник Бање Луке мр Игор Радојичић, планирана је пракса за 35 студената завршних година студија.

Овим протоколом потписаним у просторијама Ректората, планирано је да студенти Правног факултета, Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета, Економског факултета, Електротехничког факултета, Природно-математичког факултета, Технолошког факултета, Пољопривредног факултета, Факултета политичких наука, Филозофског факултета и Медицинског факултета обављају праксу у Градској управи Града Бања Лука, градским институцијама, јавним установама и предузећима Града.

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин рекао је да сваке године расте број студената и факултета који стичу практична знања у градским предузећима.

,,Наше опредјељење је подизање нивоа практичне наставе и оспособљености студената. Они тиме стичу и додатне излазне компетенције које ће их препоручити тржишту рада и омогућити запошњавање у градским и сличним предузећима. Имамо сличне уговоре и са приватним компанијама’’, казао је ректор Гајанин након потписивања овог протокола.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић рекао је да ова пракса траје већ трећу годину, те се нада да је корисна студентима да спознају практични процес у администрацији и појединим предузећима.

По његовим ријечима,  Универзитет и Град Бања Лука сарађују и по питању других тема.

,,Недавно смо имали састанак са представницима студентских организација и договорили да и ове године подржимо одржавање манифестације Дани студената, а у оквиру априлских свечаности уз Дан града у априлу’’, додао је Радојичић наводећи да су ове активности планиране под препоставком да ће се епидемиолошка ситуација у априлу нормализовати.

Како је навео,  Град сваке године подржава студенте и ђаке кроз додјелу стипендије и за те намјене се издваја око 1,5 милиона КМ.

,,Радимо и на инфрструктури, па је тако у кампусу сада око километар нове ЛЕД расвјете, а пред нама је и реновирање спортских игралишта у кругу кампуса’’, навео је Радојичић и истако да Град Бања Лука сарађује са низом факултета у саставу Универзитета.

Након потписивања Протокола о студентској пракси, градоначелник Радојичић је информисан о плану изградње саобраћајница у оквиру Универзитетског града, изградњи васпитно-образовне установе за предшколско образовање и васпитање (вртића), уређења кампуса и рјешавања проблема паркинга на локацији Машинског и Економског факултета. Потом су ректор и градоначелник обишли комплекс Универзитетског града, гдје постављена нова ЛЕД расвјета.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2964.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2955.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2954.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2967.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2979.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2985.JPG