Навигација
ViberX logo

Интензивирање академске размјене са Универзитетом у Новом Саду

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Јакшић, 16. јануара 2020. године потписали су  допуну актуелног билатералног међууниверзитетског Споразума о сарадњи, којом је прецизирано интензивирање академске размјене и сарадње између два универзитета. 

Овим документом Универзитет у Бањој Луци и Универзитет у Новом Саду сагласили су се да размјењују особље и студенте у сврху наставе, студирања и академског истраживања, а у складу са утврђеним плановима разjмене студената и особља.

Иначе, потписивање допуне Споразума је организовано током посјете ректора Гајанина и проректора за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљане Антуновић Универзитету у Новом Саду. Делегацију УНИБЛ се том приликом примили ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Јакшић, проректор за наставу проф. др Сања Подунавац-Кузмановић и проректор за међународну сарадњу проф. др Дејан Мадић.

Важно је нагласити да је актуелни Споразум о сарадњи закључен 7. новембра 2016. године, а њиме је утврђена сарадња у области истраживачких активности и развојних пројеката, размјене особља и студената. Истим Споразумом је предвиђена и размјена академских публикација и уџбеника, промовисање заједничких публикација, научних и наставних материјала, организовање научних симпозијума и конференција, али и низ других активности. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9667/posjeta_unibl_-_univerzitet_u_novom_sadu.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9667/posjeta_unibl_-_univerzitet_u_novom_sadu2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9667/posjeta_unibl_-_univerzitet_u_novom_sadu3.jpg