Навигација
ViberX logo

Одржана радионица „Дијете са траумом - од препознавања до помоћи“

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Татјана Стефановић-Стојановић са Универзитета у Нишу, одржала је 3. и 4. октобра 2019. године на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) радионицу „Дијете са траумом – од препознавања до помоћи“.

Радионица је организована у склопу  пројекта ране стимулације развојних капацитета дјеце узраста нула до осам година у Дому за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ Бања Лука. Иначе, ријеч је о пројекту чији је координатор доц. др Славица Тутњевић са Катедре за психологију Филозофског факултета УНИБЛ.

Ова дводневна радионица је окупила 20 радника Дома „Рада Врањешевић“ и 14 студената студијског програма Психологија на Филозофском факултету, који уз пуну подршку особља Дома већ девет мјесеци волонтерски раде на активностима подстицања развојних капацитета најмлађе дјеце у овој установи. 

,,Захваљујући великој подршци Љиљане Улетиловић, психолога и руководиоца службе за рад са корисницима, сарадња између Филозофског факултета и Дома, кроз коју и студенти и дјеца уче важне животне лекције, биће настављена и у наредном периоду’’, поручили су организатори ове радонице наводећи да је ово одличан примјер сарадње између академске и стручне заједнице.

Проф. др Татјана Стефановић-Станојевић са Универзитета у Нишу, дугогодишњи је стручњак и сертификовани едукатор Републичког завода за социјалну заштиту Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_3.jpg