Навигација
Viber

Студенти Академије умјетности награђени на Сарајево филм фестивалу

АктуелноУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци Саша Kарановић и Сара Радусиновић, награђени су на недавно одржаном Сарајево филм фестивалу (СФФ). 

Наиме, они су награђени од стране Удружење филмских радника БиХ, а које је и ове године у склопу Сарајево филм фестивала додијелило награде за најбоља студентска остварења у претходној години студентима који су будућност наше филмске индустрије.

Тако је жири за додјелу награде одлучило да награда за најбољи бх. студентски филм и Kиса Kес награда, припадну Саши Kарановићу са Академије умјетности за филм ,,Kостакурта (Бајка о Сатанкрајини)”.

„Одлука за главну награду била је врло једноставна и једногласна. Јасно је да се ради о формираном редитељу врло аутентичне естетике, чије ћемо професионалне филмове с радошћу ишчекивати. За добро режиран филм, који у свој магични и помјерени свијет хипнотички увлачи гледаoце награда за најбољи бх. студентски филм и Kиса Kес награда иду Саши Kарановићу за филм ,,Kостакурта (Бајка о Сатанкрајини)“, наведено је у образложењу стручног жирија. 

Специјална награда жирија припала је Сари Радусиновић са Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци за филм ,,Нисам овдје’’.

„За енергичан и амбициозан портрет урбане свакодневнице и дилема једне генерације, који се с много нијанси и бриге бави својим ликовима, те зрео приступ режији, који је посвећен комуникацији идеје с публиком без самодопадљивости и ђачке претенциозности, што чини филм јаким и допадљивим специјална награда жирија иде Сари Радусиновић за филм ,,Нисам овдје“..., каже се у образложењу. 

Жири за додјелу ових награда чинили су: редитељ Амра Мехић, директор Kиса кес фестивала и директор Међународног фестивала независног филма у Истанбулу Арија Алтиоклар и редитељ Невен Самарџија.

25. СФФ који је одржан је од 16. до 23. августа. Ријеч је о фестивалу који је израстао у међународни филмски фестивал са посебним фокусом на регију Југоисточне Европе  захваљујући којем филмови, таленти и будући пројекти из регије доспијевају у центар пажње међународне филмске јавности. Сарајево филм фестивал служи као заједничка платформа за филмски бизнис читаве регије, постављајући високе стандарде у фестивалској организацији, филмској промоцији и презентацији у Југоисточној Европи.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9222/sarajevo_film_festival__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9222/sarajevo_film_festival__1_.jpg