Навигација
ViberX logo

Потписан уговор са Медицинским факултетом Универзитета у Приштини

Опште

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Ранко Шкрбић и декан Медицинског факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици проф. др Сузана Матејић, потписали су 5. јула 2019. године Уговор о научно-стручној и пословној сарадњи.

Након потписивања одржаног у просторијама Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, декан Шкрбић је истакао да Уговор подразумијева међусобну размјену наставног кадра, специјализацију, рад на заједничким пројектима, те укључивање једног броја студената приштинског Медицинског факултета у трећи циклус докторских студија у Бањој Луци.

 "Мислим да мрежа медицинских факултета из Србије и Републике Српске треба да буде интензивнија и да заједнички аплицирамо за различите међународне пројекте" рекао је декан Шкрбић.

Он је подсјетио да ова два факултета сарађују од раније, те да су студенти из Косовске Митровице имали прилику да гостују у Бањој Луци, посебно у мају када је одржан Конгрес студената медицине.

Проф. др Сузана Матејић, која је ове године преузела и предсједавање Заједницом факултета медицинских наука Србије, истакла је да жели успјешну научну, здравствену и васпитну сарадњу двије високошколске установе, додајући да то представља пут у будућност.

Потписивањем овог Споразума уговорне стране се обавезују на сарадњу у извођењу наставе на докторском студију, специјализацијама, усмјереним специјализацијама као и континуираној едукацији. То обухвата извођење наставе, студијске боравке у Косовској Митровици и Бањој Луци, учешће у националним и међународним пројектима као и менторство и коменторство при изради докторских дисертација.

Истог дана, декане ова два факултета примила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9117/medicinski_sporazum.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9117/medicinski_sporazum1.jpg