Навигација
ViberX logo

Одржан мониторинг састанак у оквиру Erasmus+ пројекта STINT

Опште

Мониторинг састанак у оквиру Erasmus+ пројекта (Изградња капацитета): „Јачање интернационализације на високошколским установама у Босни и Херцеговини“ (скраћено „STINT од „Strengthening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education) одржан је 5. јула 2019. године на Универзитету у Бањој Луци.

Састанак је организован на иницијативу Извршне агенцији за образовање, аудиовизуелне садржаје и културу Европске комисије у Бриселу (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency - EACEA) и Erasmus+ канцеларије у Босни и Херцеговини, а састанку су присуствовали партнери из Босне и Херцеговине и координатор пројекта са КУ Лувена.

Представљање  реализованих пројектних активности и планови за употребу остварених резултата биле су главне теме одржаног састанка.

У пројекту STINT учествују сви јавни универзитети у Босни и Херцеговини, укључујући и Универзитет у Бањој Луци, као и три универзитета из држава Европске уније: KU Leuven - Универзитет из Лувена (Белгија), Buckingamshire New University - Нови универзитет из Бакингемшајера (Уједињено Краљевство Велике Британије и Сјеверне Ирске) и Instituto Politechnico do Porto - Политехнички институт у Порту (Португал). Пројектни партнери су такође и Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство образовања и науке Федерације Босне и Херцеговине, Агенција за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета Босне и Херцеговине, Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске, те Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања.

Координатор STINT пројекта је КУ Лувен, Белгија, а координатор активности партнера из Босне и Херцеговине је Универзитет у Источном Сарајеву. 

Пројекат је реализован у периоду од 15. октобра 2015. године до 14. априла 2019. године.

Више детаља о пројекту, партнерима и активностима видјети на: http://stint-project.net/

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9118/DSC_0007-01.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/9118/DSC_0011.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9118/DSC_0017-01.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/9118/DSC_0022-01.jpeg