Навигација
Viber

Студенти стекли нова знања о превођењу

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студијски програм Француског језика и књижевности и латинског језика Филолошког факултета УНИБЛ, организовао је од 11. до 15. марта 2019. године обуку из консекутивног превођења са студенте завршних година првог циклуса и другог циклус.

Циљ обуке био је усвајање основних техника консекутивног превођења. Током теоријског дела обуке студенти су савладали основе бележења (организацију странице, скраћенице, симболе, графичке знаке, интерпункцијске знаке), док је практични дио обухватио вјежбања уз употребу аудио-визуелног материјала. По завршетку обуке, студенти су добили упуства за могућност даљег усавршавања у области усменог превођења.

За овај пројекат ангажован је Владимир Павловић из Београда, инструктор акредитован за обуку конференцијских преводилаца од стране Генералне дирекције за превођење Комисије ЕУ. 

Обука је организована у оквиру пројекта Франкофоне универзитетске агенције ''Кратке стручне обуке за студенте''. Реализацију обуке омогућили су Франкофона универзитетска агенција, Амбасада Француске у Босни и Херцеговини, Амбасада Швајцарске у Босни и Херцеговини и Филолошки факултет Универзитета у Бањој Луци.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8667/slika_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8667/slika_1.jpg