Навигација
ViberX logo

Позив за стипендије поједницима

Наука и развојУниверзитет у Бањој Луци

У оквиру Програма Хоризонт 2020 до 11. априла 2019. године отворен је Позив намијењен Стипендијама за појединце (Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships).

Позив је намијењен искусним истраживачима у циљу стицања знања и вјештина посредством напредне обуке, међународне и међусекторске мобилности, и рад на истраживањима и иновацијама у државама чланицама ЕУ и придруженим државама чланицама програма Horizon 2020, као и шире, те да омогући реинтеграцију истраживача у Европи и поновно покретање каријера успјешних појединаца. Позив је заснован на апликацији коју заједнички достављају истраживач и корисничка институција из академског или другог сектора.

Позивом су предвиђене сљедеће активности:
-          Панел за поновно покретање каријере;
-          Панел за реинтеграцију;
-          Стандардне европске стипендије;
-          Панел друштва и предузећа;
-          Глобалне стипендије.

Предвиђено је достављање само једног приједлога од стране истраживача, а план развоја каријере заједнички успостављају ментор и истраживач.

Максимална дужина приједлога је 10 страница, уз биографију истраживача и анексе.

Очекивани резултати за истраживаче су: унапријеђене вјештине, знања и идеје претворене у производе и услуге, те већи допринос економији и друштву; за организације: унапријеђена сарадња, квалитетнији пренос знања између сектора, јачање капацитета за истраживање; за систем: повећање међународне, интердисциплинарне и међусекторске мобилности истраживача у Европи, јачање капацитета, повећане активности истраживања и иновација, видљивост резултата, те већи квалитет активности који доприноси конкурентности Европе.

Рок за достављање апликација је 11. септембар 2019. године до 17.00 часова.

Детаљне информације о Позиву доступне су на овом линку.

Аплканти требаа да информишу Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу (fondovieu@meoi.vladars.net) о подношењу захтјева за стипендију у оквиру Програмa Horizon 2020.

 


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8575/H2020.png