Навигација
Viber

Пројекат ''Моја пракса'':  Стални посао за пет најбољих полазника

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Предраг Говедарица, виши стручни сарадник за развој предузетништва Универзитета у Бањој Луци, разговарао је 12. фебруара 2019. године са Бранком Малешевић, помоћницом министра за омладину, о реализацији пројекта ''Моја пракса''.

Говедарица је током састанка објаснио да ће ове године, од 15 студената Универзитета, који ће проћи бесплатну обуку у оквиру 3Д академије и праксу у једној приватној компанији, бити омогућено стално запослење за пет најбољих.

Малешевићева је истакла да Министарство породице Републике Српске, омладине и спорта са задовољством подржава реализацију овог пројекта, првенствено што промовише један од циљева дефинисаних Омладинском политиком Републике Српске, а то је запошљивост младих.

''Јако је важно што ће се ове године отворити могућност и за запошљавање младих људи који прођу кроз пројекат, јер ће искључиво њихов рад бити мјерило и основни критеријум за запошљавање'' ,  истакла је Малешевићева.

Иначе, Центар за предузетништво и трансфер технологија Унвиерзитета у Бањој Луци, у партнерству са Иновационим центром Бања Лука, а уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске реализује програм „Моја пракса“.

“Моја пракса” представља пројекат студентске праксе која студентима пружа могућности стицања првог радног искуства у току школовања. Циљ пројекта је да студенти завршних година допуне своју биографију и стекну дио радног искуства у циљу побољшања њихове конкурентности на тржишту рада по завршетку студирања.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8455/Projekat_Moja_praksa_518206802.JPG