Навигација
ViberX logo

Јавни позив за феријални рад у СР Њемачкој у 2019. години

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је Јавни позив у оквиру Програма феријалног рада студента у Савезној Републици Њемачкој у 2019. години којим је за студенте из БиХ одобрена квота од 150 студената, од чега се 48 мјеста односе на студенте из Републике Српске.

Програм који се одвија у сарадњи Завода за запошљавање Републике Српске, Агенције за рад и запошљавање БиХ и Централног уреда за посредовање у запошљавању стручне радне снаге из иностранства Савезне агенције за рад СР Њемачке, био би реализован током љетног распуста 2019. године.

На овај позив могу се јавити искључиво редовни студенти Универзитета који нису уписани у посљедњу годину студија. 
Више о осталим условима,начину подношења пријава, потребној документацији и критеријумима одабира кандидата можете пронаћи у приложеним документима, док се за додатна појашњења можете обратити Заводу за запошљавање Републике Српске, контакт особа Тања Маркуш (057-490- 823, tanja.markus@zzzrs.net).

Заинтересовани студенти могу се пријавити до 20.02.2019. године.

Списак студената, чије ће пријаве на основу наведених критеријума бити одабране и прослијеђене Савезној агенцији за рад СР Њемачке, биће објављен на веб страници Завода: www.zzzrs.net у првој половини марта 2019. године.

Прилози:
Јавни позив за феријални рад студентима
Образац пријаве (Bewerbung 2019.)
Увјерење о упису на факултет (Immatrikulationsbeschinigung)
Летак о феријалном раду страних студената у СР Њемачкој (Merkblatt 2019.)
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8427/reichstag.jpg