Навигација
ViberX logo

Конкурс за стручну праксу у иностранству

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

IAESTE BiH комитет у Бањој Луци, отворио јe конкурс за пријаву студената за обављање стручне праксе у иностранству.

Ријеч је о конкурсу који је отворен до 10. децембра 2018. године и односи се на студентие техничких факултета, природних наука, фармације, економије, њемачког и енглеског језика и пољопривреде.

Уколико сте заинтересовани за оваj програм, потребно је попунити електронски захтјев који се налази овдје.

Поред овог захтјева, кандидати морају доставити увјерење да су редовни студент и увјерење о положеним испитима, не старије од три мјесеца.

Тражена документа се достављају у канцеларију Удружења за слијепа и слабовида лица (Симе Матавуља бр. 4, Бања Лука, Служба хитне медицинске помоћи) закључно са даном 10. децембар 2018. у 14.30 часова. 

Поред тога, сваки студент који се пријави на праксу је обавезан да изађе на тест енглеског језика који се одржава седам дана по завршетку конкурса. О тачној локацији и термину одржавања теста ће сваки студент бити обавијештен путем маила. 

Након тестирања, IAESTEобјављује прелиминарну листу пријављених кандидата и период жалбе, након чега се објављује коначна ранг листа.

Рангирање пријављених студената се врши на основу оцјена остварених приликом студирања, оцјене остварене на тестирању из енглеског, године на факултету, на основу рада за организацију IAESTE (само за чланове удружења који се пријаве на конкурс) и на основу тога да ли су већ били на пракси. Kандидати ће на основу ранг листе добити прилику да бирају неку од понуђених пракси које ће се размијенити на годишњој конференцији у јануару 2019. године. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8272/IAESTE.jpg