Навигација
ViberX logo

Позив за учешће на конференцији ''Студентски модел Уједињених нација''

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је позив за учешће на међународној студентској конференцији "Студентски модел Уједињених Нација Бања Лука 2018" (СМУН).

СМУН представља јединствену симулацију процеса одлучивања и политике Уједињених нација, која ће бити одржана од 18. до 22. октобра 2018. године у Бањој Луци.

Позив за пријаве за учешће на поменутом моделу симулације отворен је до 14. октобра, 2018. године за сва лица старости од 18 до 35 година. 

Конференција окупља преко 50 високомотивисаних студената и младих професионалаца из цијелог свијета, нудећи им ексклузивну прилику да се упознају са функционисањем комитета Уједињених нација. На ову конференцију добродошли су заинтересовани млади свих академских усмјерења.

Сама симулација подразумијева дебатовање о актуелним темама из свијета дипломатије. Формираће се три комитета: Комитет за људска права, Савјет безбједности и Прес комитет. Делегати/учесници ће преузети одговорне улоге заступања актуелних земаља чланица поменутих Комитета. 

Циљ конференције је доношење Резолуције која представља рјешење проблемске ситуације, у писаној форми, као и доказ да су делегати/учесници савладали потребне вјештине и знања које су им омогућиле постизање овог циља. Управо зато, СМУН представља јединствен процес  учења и напредовања младих који желе да се усавршавају у свијету дипломатије.

Иначе, конференцију  орагнизује Клуб студената Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци већ пету годину.
Партнери овогодишњег Модела УН-а су: Универзитет у Бањој Луци, Град Бања Лука Влада Републике Српске, Амбасада Републике Француске у БиХ, Министарство просвјете и културе Републике Српске као и многобројне организације и институције из земље и региона.

Детаљне информације о томе како се пријавити могу се пронаћи на званичној инрернет страници:
https://www.smunbl.org/ или Фејсбук страници: https://www.facebook.com/SMUNBL/.

Писмо добродошлице налази се овдје.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8065/PIC.1..png