Навигација
ViberX logo

Конкурс за суфинансирање боравка и путовања истраживача

ОпштеПозиви за пријаву пројеката

Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине објавило је Конкурс за суфинансирање боравка и путовања у оквиру сарадње истраживача који раде на реализацији заједничких научноистраживачких пројеката у оквиру научне и технолошке сарадње између Босне и Херцеговине и Републике Аустрије за период 2019-2020. година. 

Период реализације пројеката је до двије године, од јануара 2019. године до децембра 2020. године.

Пријава се може поднијети за укупан износ од 10.000 еура по пројекту (5.000 еура по пројекту годишње). Средства ће се обрачунавати на сљедећи начин:
• Путни трошкови (економска класа) ће бити исплаћени истраживачима (босанскохерцеговачким и аустријским истраживачима) на бази поднесених рачуна.
• Трошкови смјештаја за босанскохерцеговачке истраживаче који путују у Аустрију:
100 еура – по дану до 14 дана или 1500 евра – по мјесецу за дугорочне посјете између 15 дана и максимално до три мјесеца.
• Трошкове смјештаја за аустријске истраживаче који путују у Босну и Херцеговину: Тамо гдје је могуће смјештај ће обезбиједити босанскохерцеговачка страна и дневнице у износу до 20 еура – по дану до 14 дана или 300 евра – по мјесецу за дугорочне посјете.

Уколико босанскохерцеговачка страна није у могућности да обезбиједи смјештај сљедећи износи ће бити финансирани: 60 еура- по дану до 14 дана или 1000 еура по мјесецу за дугорочне посјете између 15 дана до максимално 3 мјесеца.
 Потрошни материјал: 400 евра паушал по пројекту у оправданим случајевима као дио одобреног максималног прорачуна.

Пријаве
Пријаве пројеката на конкурс се подносе на обрасцима који се могу преузети са wеб странице Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине www.mcp.gov.ba (линк конкурси), односно на wеб страницама ентитетских министарстава науке.

Истраживачи из Босне и Херцеговине за учешће у заједничким пројектима морају да обезбиједе и писану сагласност аустријског партнера на апликационом обрасцу.

Партнери из Босне и Херцеговине пријаве на конкурс предају у ентитетска министарства за науку до 30. септембра 2018. године на адресу Федералног министарства образовања и науке, др Анте Старчевића бб, 88 0000 Мостар (за апликанте са подручја Федерације Босне и Херцеговине) или Министарства науке и технологије Републике Српске, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука (за апликанте са подручја Републике Српске) с назнаком „Пријава за суфинансирање боравка и путовања у оквиру сарадње истраживача који раде на реализацији заједничких научноистраживачких пројеката у оквиру научне и технолошке сарадње између Босне и Херцеговине и Републике Аустрије за 2019-2020“.
Више информација доступно је у тексту конкурса у документу у прилогу или на wеб страници Министарства цивилних послова БиХ: http://mcp.gov.ba/vijesti/default.aspx?id=9508&langTag=bs-BA

Текст конкурса доступан је овдје.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7807/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0.jpg