Навигација
ViberX logo

Нови смјештај за АГГФ и Шумарски факултет

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Састанак на којем је представљен приједлог будућег коришћења зграде у изградњи Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета (АГГФ) Универзитета у Бањој Луци, одржан је 06. фебруара 2020. године.

Како је наведено током састанка одржаном у просторијама АГГФ-а, у новој згради ће бити смјештен Архитектоснко-грађевинско-геодетски факултет и Шумарски факултет УНИБЛ.

Приједлог у потпуности задовољава потребе оба факултета, а истовремено не нарушава интегритет основног архитектонског рјешења. Дио простора који обухвата наставничке кабинете, лабораторије, информатичке кабинете, цртаоне и слично припадаће одређеном факултету, док ће учионице, амфитеатри, студентска служба, библиотека, кафетерија, холови, комуникације, помоћни простори и бити заједнички. У случају потребе учионички простори ће бити на располагању Универзитету и свим чланицама Универзитета који буду исказали потребу.

Присутни су се сложили са предложеним архитектонским рјешењем, а ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин је најавио наставак активности у циљу обезбјеђења свих услова за коначан завршетак објекта.

Састанку су присуствовали и: проректор за међународну и међуниверзитетку сарадњу проф. др  Биљана Антуновић, проректор за научно-истраживачки рад и развој УНИБЛ проф. др Горан Латиновић, финансијски директор Универзитета Душко Лазић, декан АГГФ-а проф. др Бранкица Милојевић, декан Шумарског факултетапроф. др Војислав Дукић и аутори архитектонског рјешења зграде АГГФ-а проф. др Саша Чворо и доц. др Малина Чворо.

Подсјећања ради, нова зграда АГГФ-а се гради у склопу Универзитетског града.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9751/DSC_8162.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9751/DSC_8174.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9751/DSC_8160.JPG