Навигација
ViberX logo

Ректор разговарао са новоизабраним руководством Студентског парламента

Опште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин састао се 28. јануара 2020. године са новоизабраним руководством Студентског парламента.

Ректор Гајанин је честитао представницима Студентског парламента на успјешно проведеним студентским изборима и исказао пуну подршку у раду овог сазива парламента. Такође, ректор је између осталог исказао спремност да Универзитет и ове године подржи организацију два највећа догађаја које организује парламент, а то су  манифестација „Дани студента Универзитета у Бањој Луци’’ и Научно-стручна конференција „Студенти у сусрет науци’’.

Представници Студентског парламента, предвођени новоизабраним предсједником Николом Буловићем, ректору су презентовали план својих активности у наредном периоду. Представници студента су са ректором разговарали и о инфраструктурним питањима, као и о новом закону о високом образовању, као и о другим актуелним темама.

Делегацију студената која се састала са ректором Гајанином, чинили су предсједник Студентског парламента Никола Буловић, потпредсједници Лена Лукић и Горан Кљечанин, секретар парламента Радован Јалић и предсједник Уније студената Републике Српске Немања Бабић.

Подсјећања ради, избори за чланове Студентског парламента и наставно-научних/умјетничких вијећа из реда студената одржани су 17. децембра 2019. године на свим организационим јединицама Универзитета у Бањој Луци. Ново руководство Студентског парламента је изабрано на конститутивној сједници 27. децембра 2019. године, када је за  предсједника Студентског парламента изабран студент другог циклуса студија Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци Никола Буловић, док су за  потпредсједнике  изабрани студент Природно-математичког факултета Лена Лукић и студент Архитектонско-грађевинско-геодетског факултет Горан Кљечанин. За секретара је изабран студент Машинског факултета Радован Јалић, док ће члан Управног одбора Универзитета у Бањој Луци из реда студената бити студент Медицинског факултета Стефан Кременовић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9703/rektor-sp-unibl.jpg