Навигација
ViberX logo

Одржана радионица о трансферу знања у туризму

Опште

Дводневна радионица „Трансфер знања за потребе развоја туризма у заштићеном подручју“, одржана је 28. и 29. јануара 2020. године на Високој школи за туризам и хотелијерство у Требињу и у Националном парку ,,Сутјеска’’.

Ријеч је о радионици у организацији Универзитета у Бањој Луци, а у склопу пројекта финансираног од стране Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Током ове радионоце одржана су предавања о могућностима развоја туризма у заштићеним подручјима Републике Српске, значају биљног и животињског свијета на развој ове врсте туризма те колико су историјски споменици значајан елемент за развој туризма у заштићеним подручјима.

,,Догађај је био намијењен радницима у области туризма који су имали прилику да чују најновије правце у којим треба да се развијаја туризам у заштићеном подручју као и како се требају развијати туристички потенцијали Српске“, рекао је виши стручни сарадник за предузетништво, Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци Предраг Говедарица.

Професор Гимназије Бања Лука и виши асистент на Филозофском факултету у Бањoj Луци мр Данило Ковач, говорио је на тему  „Историјски споменици као значајан елемент за развој туризма у заштићеном подручју“, док је о могућностима развоја туризма у заштићеним подручјима РС говорио директор Високе школе за туриизам и хотелијерство у Требињу проф. др Обрен Гњато.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9714/transfer-zvanja-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9714/transfer-zvanja-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9714/transfer-zvanja-03.jpg