Навигација
ViberX logo

Сарадња Економског факултета и РУГИПП-а

Опште

Декан Економског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Станко Станић и директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић, 11. децембра 2019. године потписали су споразум о сарадњи који предвиђа извођење практичне наставе за потребе студената овог факултета, те стручне праксе студената свих циклуса студија у РУГИПП-у.

Декан Економског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Станко Станић сматра да ће студенти имати користи од стручне праксе у РУГИПП-у јер ће ту усавршавати оно што теоријски науче на факултету.

,,Руководство РУГИПП-а ће сигурно препознати студенте који су спремни за иновације у послу, те их као добар кадар препоручити за запослење…’’, рекао је Станић.

Он је појаснио да је овим споразумом предвиђено да професори и асистенти Економског факултета са РУГИПП-ом сарађују као стручни консултанти, као и да заједно организују стручне скупове.

Станић је истакао да Економски факултет наредне године обиљежава 45 година рада, те ће на прољеће организовати значајну међународну конференцију о теми "Стратегија развоја Републике Српске у савременим условима", те ће позвати РУГИПП да учествује у организацији и реализацији.

Предраговићева је рекла да РУГИПП овим споразумом другу годину заредом наставља добру праксу са факултетима који промовишу кадар потребан Управи.

,,Споразумом је, између осталог, предвиђено да студенти завршних година и свршени студенти обављају праксу у РУГИПП-у, као и сарадња научног и стручног особља, сарадња у заједничком организовању научних скупова, реализација научног и стручних истраживања’’, навела је Предраговићева.

Она сматра да је свршеним студентима Економског факултета занимљив економско-финансијски сектор РУГИПП-а, јер ту да могу виде на који начин једна самостална управа обавља такву врсту послова.

,,Прије три године увели смо регистар цијена непокретности као јавни, што је и основ да започнемо пилот-пројекат масовне процјене вриједности некретнина као најправичнији систем разреза пореза у једној земљи. Ту ће нам требати економисти’’, поручила је Предраговићева.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9590/potpisivanje_sporazuma1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9590/potpisivanje_sporazuma_11122019.jpg