Навигација
ViberX logo

Посјета Рударском универзитету у Санкт Петербургу

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Делегација Универзитета у Бањој Луци на челу са ректором, проф. др Радославом Гајанином је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, посјетила је 21. новембра 2019. године Рударски универзитет у Санкт Петербургу.

Делегацију је испред Рударског универзитета, који је иначе најстарија високошколска установа техничког образовања у Руској Федерацији, угостио ректор, проф. др Владимир Стефанович Литвиненко.

Ректор Литвиненко, очекује да се у наредном периоду успостави боља сарадња између два универзитета и да се потпише конкретан споразум о сарадњи, који би између осталог обухватао појачану размјену студената и особља техничких усмјерења.

Ректор Гајанин је изразио спремност за успостављање вишег нивоа сарадње. Гајанин је исказао наду да ће представници Рударског универзитета  ускоро посјетити Универзитет у Бањој Луци. Ректор је навео и да очекује да споразум о сарадњи буде закључен  управо у Бањој Луци, већ сљедеће године.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је истакао да ће дати подршку успостављању сарадње између два универзитета.  Додик је најавио и да ће лично присуствовати потписивању споразума између двије високошколске установе. 

Посјета Рударском универзитету у Санкт Петербургу је договорена у сарадњи са Представништвом РС у Руској Федерацији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9519/4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9519/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9519/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9519/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9519/5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9519/7.jpg