Навигација
ViberX logo

Потписани уговори о обављању приправничког стажа у Комерцијалној банци

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Предсједник Управе Комерцијалне банке а.д. Бања Лука др Бошко Мекињић, потписао је 15. октобра 2019. године уговоре о обављању приправничког стажа са осам свршених студената првог циклуса студија на Универзитету у Бањој Луци.

Др Мекињић је нагласио да је ријеч о наставку цјелокупне сарадње са Универзитетом у Бањој Луци.

„Са нама су колеге са различитих факултета и то са Економског факултета, Правног факултета, Природно-математичког факултета, Факултета безбједносних наука, а очекујемо да нам се ускоро придружи и представник Електротехничког факултета’’, казао је предсједник Управе Комерцијалне банке а.д. Бања Лука.

„Овим смо јасно послали поруку да банкарство и финансије нису резервисани само за економисте, него и за остала занимања, а што је знак да се уводе нови трендови у области финансија’’, казао је Мекињић и посебно нагласио да је ово показатељ да се исплати учити и бити вриједан.

Потписивању уговара присуствовао је и ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, који се захвалио управи Комерцијалне банке на активностима везаним за запошљавању приправника

„Комерцијална банка и Универзитет су потписали Уговор о пословно сарадњи, а једна од одредница тог уговора јесте и обављање приправничког стажа за наше најбоље студенте'', истакао је ректор Гајанин.

Он је изразио очекивање да ће дипломци УНИБЛ који ће у наредних годину дана обављати приправнички стаж на најбољи начин представити себе као будуће раднике, али исто тако успјешно представити и свој факултет и Универзитет у Бањој Луци.

Ректор Гајанин је навео да је ово један од први практичних примјера сарадње Универзитета са пословном заједницом.

Такође је навео и да ће Универзитет и Комерцијална банка, на основу раније склопљеног уговора, заједно проводити и истраживање пословног сектора за потребама различитих високообразованих стручњака на тржишту рада.

Приправнички стаж у наредних годину дана обављаће Андријана Ковачевић, која је дипломирала на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци.

„Желим да градим каријеру у области банкарства и зато сматрам да је овај приправнички стаж идеална прилика да стекнем прва практична искуства, али и да закорачим у свијет банкарства’’, казала је она.

Међу приправницима је и Александар Стегић који је такође успјешно дипломирао на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци. Он се захвалио на указаној прилици да у наредних годину дана ради као приправник у Комерцијалној банци а.д. Бања Лука и на тај начин усаврши стечена знања.

Иначе, потписивању уговора присуствовала је и проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Биљана Антуновић, као и чланови Управе Комерцијалне банке а.д. Бања Лука мр Драгана Вујичић Стефановић и Синиша Смиљанић.

 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__32_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__8_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__12_.JPG