Навигација
ViberX logo

Позив за пријаве на програм ,,Тандем Западни Балкан’’

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Отворен је позив за ,,Тандем Западни Балкан” једногодишњи програм за раднике у области културе, који има за циљ подржати практично учење кроз стратешке културне акције, како би се развиле иновативне праксе и остварила прекогранична сарадња на подручју Западног Балкана. 

Прво издање програма ,,Тандем Западни Балкан” је намијењено за менаџере, активисте, умјетнике, архитекте и младе стручњаке у области културе који су повезани са цивилним организацијама (непрофитне организације, јавне установе, локална самоуправа или пословни субјекти у области културе, а регистровани су у једној од шест земаља Западног Балкана – Албанија, Босна и Херцеговина, Црна гора, Косово*, Сјеверна Македонија и Србија).

Пријаве и цјелокупни програм ,,Тандем Западни Балкан” су на енглеском језику, а позив је отворен до 20. септембра 2019. године.

Одабране 24 особе ће бити позване да учествују на партнерском форуму који ће се одржати у Београду, у периоду од 12. до 16. новембра 2019. године, а у циљу проналаска одговарајућег Тандем партнера. Након тога, Тандем партнери заједнички подносе финалну апликацију за учешће у пуном програму, од чега ће бити изабрано 16 добитника. 

Трошкови пута и живота су покривени за одабране учеснике. Формирани парови (тандеми) ће добити 3000 евра као почетно финансирање за заједничку пројектну идеју, менторство и промоцију спровођења заједниче иницијативе. 

Више података о самом програму, као и упутства за пријаву, можете пронаћи на адреси https://www.tandemforculture.org/ а за сва додатна питања можете се обратити на адресе електронске поште klepo@mitost.org и sienknecht@mitost.org.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9245/image021__1_.jpg