Навигација
ViberX logo

Студенти Правног факултета на пракси у РУГИПП-у

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржали су 20. јуна 2019. године студентима Правног факултета Универзитета у Бањој Луци припремно предавање за студијску праксу коју ће наши студенти током љетњих мјесеци обављати у овој институцији.

На овај начин започео је програм стручне праксе коју ће укупно 16 студената свих циклуса студија права обавити у подручним јединицама РУГИПП-а Бањалука, Лакташи, Челинац, Котор Варош, Прњавор и Љубиње.

Присутне студенте на припремном предавању у име руководства РУГИПП-а поздравио је замјеник директора Срђан Радуљ, док су о надлежностима РУГИПП-а, као и тренутним активностима на успостављању катастра непокретности говорили начелник Одјељења за другостепени поступак Миленко Сарић и виши стручни сарадник за другостепени поступак Срђан Јокић.

Припремном предавању присуствовали су и проф. др Раденко Јотановић и асистент Босиљка Чубриловић са Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Током петнаестодневне праксе студенти ће имаће прилику да се конкретније упознају са радом писарнице, начином вођења земљишно-књижне и катастарске евиденције као и катастра непокретности и књиге уложених уговора о откупу станова, пословних простора и гаража. Највише времена, током праксе, биће посвећено имовинско-правним пословима.

Подсјећамо Правни факултет Универзитета у Бањој Луци да РУГИПП и имају потписан споразум о сарадњи којим је између осталог предвиђено и обављање стручне праксе.  Према истом споразуму студенти су и током 2018. године обавили стручну праксу у РУГИПП-у.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9059/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8_%D1%83_%D0%A0%D0%A3%D0%93%D0%98%D0%9F%D0%9F-%D1%83.jpg