Навигација
ViberX logo

Потписан Меморандум о разумијевању између Универзитета у Бањој Луци и УНЦЕФ-а

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци и Гита Нарајам, представница Фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у БиХ, 10. јуна 2019. године, потписали су Меморандум о разумијевању, чији је циљ промоција и имплементација дјечјих права.

Ректор Гајанин истиче да овај Меморандум предвиђа ширење информација, организовање различитих радионица које су везане за поштовање права дјеце.

„Посебан аспект Меморандума је посвећен инклузивној настави која се изводи за студенте са посебним потребама. Универзитет у Бањој Луци је опредијељен да реализује све активности из Меморандума“, рекао је ректор Гајанин и нагласио да Универзитет у Бањој Луци посебну пажњу посвећује управо студентима с посебним потребама, те да у саставу Универзитета постоји и Универзитетски центар за помоћ студентима са посебним потребама.

„У протеклом периоду Универзитет је прилагодио наставу лицима са посебним потребама“, рекао је ректор и нагласио да ће тај процес бити још успјешнији управо кроз сарадњу са УНИЦЕФ-ом.

Гита Нарајам је истакла да је  УНИЦЕФ привилегован и почаствован сарадњом са Универзитетом у Бањој Луци.

„Прва конкретна активност коју ћемо реализовати јесте радионица, коју планирамо за октобар мјесец. У фокусу те радионице је инклузивно образовање, а радионица ће бити реализована са наставницима и студентима Универзитета“, казала је госпођа Нарајам и нагласила да је Универзитет у Бањој Луци  урадио одличан посао када је ријеч о процесу укључивања студената са посебним потребама у наставни процес. 

Потписивању су присуствовали и проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу, проф. др Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања, као и мр Ђорђе Маркез, генерални секретар Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9010/IMG_3807.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9010/IMG_3821.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9010/IMG_3814.JPG